Dessa nyttiga små bullar har lagom sötma från russin och nyttiga fibrer från linfrö och grahamsmjöl. Perfekta att servera till frukosten tillsammans med morgonkaffet.
Instruktioner
- Koka upp 3 dl vatten och häll ner linfröna. Låt koka i ett par minuter. Häll av vattnet och låt fröna svalna till fingervärme, ca 37 grader.
- Värm resten av vattnet till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda sedan ner resten av vattnet.
- Rör ner linfröna, olja, salt, russin och grahamsmjöl. Tillsätt nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda ihop till en deg.
- Dela degen i två delar. Forma delarna till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa på plåten ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar