Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröfrallor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart goda frukostfrallor som passar stora som små.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med lite av mjölken och häll sen i resten av mjölken. Tillsätt salt, honung och linfrön. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter. Kavla ut degen till 20 st runda bitar, 1 cm höga. Nagga med gaffel och jäs ytterligare 30 minuter på plåtar. Sätt ugnen på 200-225 grader. Grädda i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • androsynth 15 oktober 2013

    Hade brödsirap istället för honung (den var slut) och lade till en näve solrosfrön. Underbart recept, påminner om knäckebröd till smaken (jag älskar knäcke) och lär passa jättebra till en kopp chai eller earl grey :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.