Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonglass med maränger

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Njutning!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de färska lingonen i en liten skål. Häll över ginet och låt dem stå och dra ca 30 minuter. Vispa ägg-gulor och florsocker ljust och poröst. Rör ner lingonsylten och rör om väl.
  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i lingonsmeten. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Täck bottnen i en 1 1/2 liters rak sockerkaksform med ca 1 cm smet.
  3. Tryck ner ca 12 maränger med undersidan uppåt i smeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie. Låt formen stå minst 5 timmar i frysen.
  4. Doppa formens botten hastigt i ljummet vatten. Lägg ett serveringsfat över och stjälp upp glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.