Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon- och solrosfrökaka

 
Skriv ut

Läcker, saftig kaka med en krämig frosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och lingonsylt. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan kallna. Bred över Kesella och sikta över kanel i form av ett hjärta. Garnera ev med lingon och blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.