Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon och blåbärsskorpor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Måste helt enkelt prova dessa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda till sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk. Dela degen i tre delar och forma längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter. (Eller båda plåtarna i varmluft i 200 grader.)
  3. Låt längderna svalna. Skär dem i 2-3 cm sneda bitar. Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 min.)
  4. Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt, i 100 grader eller över natten i 50.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.