Saftigt brytbröd med lingon som passar bra till frukost.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummen mjölk. Tillsätt salt, rapsolja, havregryn, sirap, lingon, dinkelmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord och platta ut den i en långpanna täckt med bakplåtspapper ca 28x35 cm. Skär degen i 16-20 rutor med en degskrapa eller vass kniv och strö över lite vetemjöl. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Låt det svalna på ett galler.
Publicerat den
23 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar