Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd i långpanna

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Saftigt brytbröd med lingon som passar bra till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummen mjölk. Tillsätt salt, rapsolja, havregryn, sirap, lingon, dinkelmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Knåda degen på ett mjölat bakbord och platta ut den i en långpanna täckt med bakplåtspapper ca 28x35 cm. Skär degen i 16-20 rutor med en degskrapa eller vass kniv och strö över lite vetemjöl. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.