Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd med rågsikt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brukar du äta det populära brödet Lingongrova? Det här brödet är mycket godare! Råg och lingon är en mycket lyckad smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke, häll mjölken över och rör tills jästen är upplöst. Klicka ner det rumsvarma smöret och tillsätt sirap, salt och rårörda lingon. Tillsätt rågmjöl, rågsikt och nästan allt vetemjöl special, men spara lite till utbakning. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt 40 minuter.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 4 jämnstora bitar. Forma degbitarna till runda bullar och kavla därefter ut dem till platta runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.