Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingoncheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lingon och kanel är typiska höst- och vintersmaker och dessutom en lyckad kombination. Jag använder gärna lingon och lingonsylt i baket eftersom bären har en frisk och lagom söt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat” men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
  6. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm lingondrickan och dra kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och låt det försiktigt smälta i lingondrickan. Låt gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över pajen.
  7. Bred ett tunt lager sylt över pajen och skeda försiktigt gelén över. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.