Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingongrottor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ljuvliga småkakor som tack vare mandeln i degen har lång hållbarhet. Lingonsylt är att föredra till fyllningen men var inte rädd för att prova med din egen favoritsylt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Hacka sötmandeln så fint som möjligt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder. Dela varje längd i tio bitar och rullar till små bollar och lägg sedan i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka med din tumme och lägg i en klick sylt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.