Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka med kanel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Njut av kakan med vispad grädde och en kopp gott kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 grader. Lägg vetemjöl, strösocker, smör och äggula i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar botten. Låt degen gå upp ca 2 cm på kanten. Låt den vila 30 minuter i kylen. Bred ut lingonsylten i formen och strö över kanel. Mixa havregryn, mandelspån och råströsocker med smält smör. Smula blandningen över sylten. Grädda kakan, ca 25 minuter, i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera den med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.