Häftig middagsmat...häftig bjudmat eller hur?!
Instruktioner
- Lägg ströbröd och mjölk i bunke.
- Skala och riv löken. Blanda i lök och färs i mjölkblandningen. Salta och peppra. Gör ett stekprov och smaka av.
- Forma till burgare. Vid servering stek i smör på medeltemperatur.
- Koka samman lingon, lök, pressad vitlöksklyfta, chilipeppar och råsocker. Blanda i finrivet skal och saft av en halv lime. Mixa i mixer tills ketchupen blir slät och smaka av med salt. Sila eventuellt. Späd med lite vatten om den är för tjock.
- Finstrimla vitkål, päron och lök. Blanda med ingefära, senap och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera nystekta hamburgare på bröd med coleslaw och lingonketchup. Gott med rostade rotfrukter.
Publicerat den
2 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar