Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgburgare med lingonketchup och yoghurt-coleslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Häftig middagsmat...häftig bjudmat eller hur?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbröd och mjölk i bunke.
  2. Skala och riv löken. Blanda i lök och färs i mjölkblandningen. Salta och peppra. Gör ett stekprov och smaka av.
  3. Forma till burgare. Vid servering stek i smör på medeltemperatur.
  4. Koka samman lingon, lök, pressad vitlöksklyfta, chilipeppar och råsocker. Blanda i finrivet skal och saft av en halv lime. Mixa i mixer tills ketchupen blir slät och smaka av med salt. Sila eventuellt. Späd med lite vatten om den är för tjock.
  5. Finstrimla vitkål, päron och lök. Blanda med ingefära, senap och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera nystekta hamburgare på bröd med coleslaw och lingonketchup. Gott med rostade rotfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.