Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig mousse som gömmer en härlig chokladfyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt grädde och smör och rör till en slät konsistens. Häll upp i ischokladformar eller dubbla knäckformar och låt stelna i frysen 20 minuter.
  2. Värm lingonen och socker i en kastrull tills sockret lösts sig, ca 5 minuter. Mixa blandningen med stavmixer. Häll över lingonen i en bunke och låt svalna i kylskåp.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och äggvita var för sig. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem i en kastrull på låg värme. Rör ner gelatinet i skålen med lingon. Tillsätt grädden och vänd till sist ner äggvitan.
  4. Pensla 4 portionsskålar eller glas med lite olja och häll upp moussen i dem. Ta bort formarna från de frusna chokladbitarna och tryck ner dem i mitten av moussen. Låt moussen stå i kylskåp minst 3 timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda samtliga ingredienser till flarnen.
  6. Klicka ut smeten till 8 kakor på bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills flarnen är gyllenbruna, ca 5 minuter. Flarnen flyter ut under gräddningen.
  7. Forma dem när de fortfarande är varma, eller bryt isär dem när de svalnat och stelnat.
  8. Lägg ett flarn på serveringstallriken. Värm lingonmousseglaset under varmt vatten, så lossar moussen lätt när du vänder upp dem på flarnet. Täck moussen med finriven choklad och toppa med valfri festlig garnering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.