Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmuffins med cream cheese-glasyr

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små söta bakelser gör sig gott i magen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner dem i äggblandningen till en jämn smet. Häll sist ner mjölken och vispa ut den snabbt.
  2. Smöra och mjöla 4 muffinsformar, fyll upp formarna till hälften. Klicka ner lingonen och fyll på med resten av smeten. Ugnsbaka dem i 12 minuter och låt dem svalna på galler.
  3. Rårörda lingon: Blanda lingonen med sockret och rör runt, låt stå till sockret har smält.
  4. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser till glasyren.
  5. Lägg glasyren på toppen av muffinsen och toppa med lingonen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hejo021 9 februari 2011

    Lite besvärligt med gram när man inte har en våg! Men 90g socker/vetemjöl är väl ungefär 1½ dl (1 kkp).. Kokos ist för lingon ovanpå var helt ok. Lämpligt att dubblera receptet- annars blir det väldigt lite. Står inget om vad första 25g smör ska användas till?/Helena

  • hejo021 9 februari 2011

    Kokos istället för lingon ovanpå..helt ok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.