Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonparfait på smulig pepparkaksbotten.

 
  • Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut

En härlig mjölfri parfait för oss som inte tål mjölkprotein, eller laktos.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulorna, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner hälften av de frysta lingonen och de rårörda lingonen. Vispa grädden och blanda sedan ner den i äggsmeten. Skölj en skål med vatten och häll sedan i smeten i den. Ställ i frysen och låt stå 1 timme. Smula pepparkakorna och mixa dem tillsammans med smöret. Tag sedan ut skålen ur frysen och bred pepparkakssmulet överst i skålen. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Skölj formen med varmt vatten så släpper den skålen, stjälp upp på ett fat. Garnera med lingon. Låt parfaiten tina något innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.