Jättegott julgodis med smak av lingon
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
En fråga. Kan man göra det med tex jordgubbar eller andra bär också? Låter ju himla smarrigt, ska prova till helgen.
Tänkte just samma sak... Lär ju inte vara några problem att göra det på annat än lingon. Bara smaken är tillräckligt koncentrerad blir det säkert supergott! Detta ska testas snart!
Ja absolut man kan göra det med vilka bär som helst, bara det blir 3 dl vätska, jag har provat med hallon och det blev lika bra:)
Är det vätskan man ska koka och slänga bort puren eller??? Låter så himla gott... Blåbär kanske???
Nej vätska är kanske fel att säga utan det är puren du ska koka, men jag fick spä ut med vatten och då blir den lösare.
Blir de sega eller är det mer som gelégodis?
De blir mer som gelegodis:)
Hej kolla dett recept och blev sugen tänkte göra båbärs remmar, Ja måste fatta trögt :) har läst å läst men min 25 öring kan inte trilla ner, efter att läst alla kommentarer. Ena sekunden är det puren man gör det på sen fattar jag att det är vätskan. Vad ska man spara vätskan man silar eller purén. Troligast är väl vätskan eftersom man ska ha i gelantin, ser inga bitar i gelé remmarna Önskar svar mvh zanette
Jag ska ändra hur det står för det är jag som har skrivit lite konstigt:) Men man ska trycka igenom puren genom en sil och då är det fortfarande pure men uten massa stora bitar av skal i. Så det ska vara 3dl pure som man kokar, jag spädde ut med lite vatten och det smakade massor med lingon ändå:)
Hej, Hur länge ska det koka? 125°? Kokpunkten är väl 100° eller..... Farmor/mormor
Det ska koka tills det är 125 grader. det är svårt att säga hur lång tid det tar men ungefär 15 min. Bäst är att använda en termometer:)
Hej igen! Nu har vi gjort remmarna men vi bytte ut lingonen mot hallon. Supergott, smakade som geléhallon. Min termometer gick bara till 100°, men vi kokade det nog i 20 minuter. Detta är inte sista gången vi gör detta. God Jul och tack för ett mumsigt recept. Hälsningar Farmor/mormor
vad roligt att det blev bra! jag har precis gjort remmarna fast med rödvinbär, dom står och stelnar nu så vi får se hur dom smakar:)
Då går det bra med andra smaker som inte är bär, t.ex citron eller apelsin? Jag vill testa göra något som inte bär, och dessutom syrligt! Så vitt jag förstod så skulle det vara vätskan man använder, så kan man pressa färsk citronsaft eller apelsinsaft och använda? (P.S Detta är ett projekt till en tårta som jag ska göra nu under veckan, ett snabbt svar hjälper mig definitivt!)
Ja det borde ju gå, jag har aldrig provat och har inte hört nån som gjort det men varför inte. Det tror jag absolut funkar, du får prova och gärna berätta sen hur det gick:)