Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonremmar

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jättegott julgodis med smak av lingon

Ingredienser

Instruktioner

Mixa lingonen till en purè. Passera genom en finmaskig sil, det ska totalt bli 3 dl purè, späd på med vatten om det blir för lite. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka lingonpurèn, glykos honung och socker till 125 grader. Drag av från värmen och rör ned urkramade gelatinblad och vinsyra. Häll blandningen i en oljad form, ca 30x40 cm. Låt stelna minst 4 timmar. Skär upp i tunna remma och rulla i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • chatte71 9 december 2010

    En fråga. Kan man göra det med tex jordgubbar eller andra bär också? Låter ju himla smarrigt, ska prova till helgen.

  • Varg218 9 december 2010

    Tänkte just samma sak... Lär ju inte vara några problem att göra det på annat än lingon. Bara smaken är tillräckligt koncentrerad blir det säkert supergott! Detta ska testas snart!

  • krisse 9 december 2010

    Ja absolut man kan göra det med vilka bär som helst, bara det blir 3 dl vätska, jag har provat med hallon och det blev lika bra:)

  • LizzyElisabeth 9 december 2010

    Är det vätskan man ska koka och slänga bort puren eller??? Låter så himla gott... Blåbär kanske???

  • krisse 9 december 2010

    Nej vätska är kanske fel att säga utan det är puren du ska koka, men jag fick spä ut med vatten och då blir den lösare.

  • smeand 10 december 2010

    Blir de sega eller är det mer som gelégodis?

  • krisse 10 december 2010

    De blir mer som gelegodis:)

  • zanette 11 december 2010

    Hej kolla dett recept och blev sugen tänkte göra båbärs remmar, Ja måste fatta trögt :) har läst å läst men min 25 öring kan inte trilla ner, efter att läst alla kommentarer. Ena sekunden är det puren man gör det på sen fattar jag att det är vätskan. Vad ska man spara vätskan man silar eller purén. Troligast är väl vätskan eftersom man ska ha i gelantin, ser inga bitar i gelé remmarna Önskar svar mvh zanette

  • krisse 12 december 2010

    Jag ska ändra hur det står för det är jag som har skrivit lite konstigt:) Men man ska trycka igenom puren genom en sil och då är det fortfarande pure men uten massa stora bitar av skal i. Så det ska vara 3dl pure som man kokar, jag spädde ut med lite vatten och det smakade massor med lingon ändå:)

  • styrbord9 17 december 2010

    Hej, Hur länge ska det koka? 125°? Kokpunkten är väl 100° eller..... Farmor/mormor

  • krisse 17 december 2010

    Det ska koka tills det är 125 grader. det är svårt att säga hur lång tid det tar men ungefär 15 min. Bäst är att använda en termometer:)

  • styrbord9 17 december 2010

    Hej igen! Nu har vi gjort remmarna men vi bytte ut lingonen mot hallon. Supergott, smakade som geléhallon. Min termometer gick bara till 100°, men vi kokade det nog i 20 minuter. Detta är inte sista gången vi gör detta. God Jul och tack för ett mumsigt recept. Hälsningar Farmor/mormor

  • krisse 17 december 2010

    vad roligt att det blev bra! jag har precis gjort remmarna fast med rödvinbär, dom står och stelnar nu så vi får se hur dom smakar:)

  • Enyira 14 februari 2011

    Då går det bra med andra smaker som inte är bär, t.ex citron eller apelsin? Jag vill testa göra något som inte bär, och dessutom syrligt! Så vitt jag förstod så skulle det vara vätskan man använder, så kan man pressa färsk citronsaft eller apelsinsaft och använda? (P.S Detta är ett projekt till en tårta som jag ska göra nu under veckan, ett snabbt svar hjälper mig definitivt!)

  • krisse 15 februari 2011

    Ja det borde ju gå, jag har aldrig provat och har inte hört nån som gjort det men varför inte. Det tror jag absolut funkar, du får prova och gärna berätta sen hur det gick:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.