Instruktioner
Sätt ugnen på 175 .Mixa pepparkakor och smör.Tryck ut degen i en form med löstagbar form.ca 24 cm.Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.Låt kallna.
Krossa kardemumma och kanel.Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor.
Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.Ta upp och smält bladen med lite av smeten i kastrull.Blanda ner gelatinet i resten av smeten.Häll smeten i formen.Låt stelna i kylen ca 2 timmar.Lägg 2 1/2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.Mixa lingonen med mixerstav.Sila dem.Värm lite av lingonsaften
i en kastrull.Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften.Blanda gelatinblandningen med resten av saften:Låt blandningen bli trögflytande innan den hälls över kakan.Låt den stå kallt i några timmar.Garnera ev med gelehjärtan
Hej! Undrar hur Du bär Dig åt att skära ut så snygga fyrkanter - vad är knepet? Men såg nu att Du säger löstagbar form. Jag har ingen fyrkantig sådan utan bara runda. På ditt foto är bitarna fyrkantiga. ?? Går absolut inte att få ut 10-12 bitar ur en rund form (om man gör bitarna fyrkantiga)