Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon och kardemummakryddad cheesecake recept

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kan förberedas dagen innan men bör ej sparas längre än så.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 .Mixa pepparkakor och smör.Tryck ut degen i en form med löstagbar form.ca 24 cm.Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.Låt kallna. Krossa kardemumma och kanel.Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor. Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.Ta upp och smält bladen med lite av smeten i kastrull.Blanda ner gelatinet i resten av smeten.Häll smeten i formen.Låt stelna i kylen ca 2 timmar.Lägg 2 1/2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.Mixa lingonen med mixerstav.Sila dem.Värm lite av lingonsaften i en kastrull.Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften.Blanda gelatinblandningen med resten av saften:Låt blandningen bli trögflytande innan den hälls över kakan.Låt den stå kallt i några timmar.Garnera ev med gelehjärtan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aems 3 december 2009

    Hej! Undrar hur Du bär Dig åt att skära ut så snygga fyrkanter - vad är knepet? Men såg nu att Du säger löstagbar form. Jag har ingen fyrkantig sådan utan bara runda. På ditt foto är bitarna fyrkantiga. ?? Går absolut inte att få ut 10-12 bitar ur en rund form (om man gör bitarna fyrkantiga)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.