Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkaka med lingonsylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

En jättegod kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
  3. Vispa upp ägget. Rör ner det i smuldegen och arbeta raskt ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en smord långpanna ca 20x30 cm. Fördela lingonsylten över kakan.
  5. Riv mandelmassan grovt. Blanda samman mandelmassan med havregryn, socker och smält matfett till ett strössel. Strö det över kakan.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i fyrkanter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Trollpacka 19 juli 2009

    Den har kakan har blivit en av familjens favoriter....mmmmmmmmmm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.