Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med getostfrosting

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Saftig och god pepparkaka med en läcker och annorlunda frosting, med getost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj och bröa en avlång form, 1½ liter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda grädde, mjölk och lingon i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i en annan bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ytterligare en bunke och vispa sedan ner det smälta smöret. Blanda ner de torra ingredienserna växelvis med gräddblandningen. Blanda till en slät och fin smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan är genomgräddad. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter. Vänd sedan upp den på ett galler och låt den kallna helt.
  4. Vispa getost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa till en fast och jämn frosting. Smaka av med citronsaft.
  5. Lägg kakan på ett fat och täck den med frosting. Låt stå i kylen. Ta ut kakan i rumstemperatur ca 30 minuter före servering och dekorera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.