Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonsylt med äpplen

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta recept är ett bra alternativ när man har knappt om lingon och gott om äpplen, t.ex. fallfrukt. Tips efter att man rengjort burkarna kan man ställa dem och lägga in locken på gallret i ugnen i 50 grader, så håller de värmen tills man ska ha upp sylten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj ev. lingonen. Skala och dela äpplena, tag bort kärnhus och ev. skadade delar och skär äpplena i bitar. Koka lingon, äpplen och vatten under lock ca 10 minuter. Rör ned sockret. Koka upp och koka ytterligare 5-10 minuter.
  2. Ös upp sylten i rena varma glasburkar och sätt gensat på lock.
  3. Försvara svalt.
  4. Servera som efterrätt med mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.