Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med grönsakspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga köttfärsbiffar med riven morot och grönsakspuré av broccoli, morot och potatis. Nyttigt och supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter, skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter. Koka tills de blir mjuka, cirka 10 minuter. Häll inte av allt vatten utan spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med mixerstav. Rör ner crème fraiche och tillsätt salt och peppar.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar, chilli/grillkrydda och crème fraiche. Forma ca 10 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 5 minuter på varje sida.
  3. Servera biffarna med grönsakspuré och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.