Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallongrottor med kanel

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Tips Hallonsylten kan bytas ut mot lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. 3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. 4. Arbeta ihop till en deg. 5. Rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar. 6. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. 7. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt. 8. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • epi 7 augusti 2008

    Kakan är mycket god men tyvärr inte så fin som på bilden. Påminner mer om drömmar med sylt i. Spruckna. Men gott var det och kul med lite annan kryddning.

  • Bodil56 30 oktober 2008

    Bakade dessa i dag och fick dem lika fina som på bilden. Goda småkakor. Spännnande smakbrytning med hallonsylt och kanel. Får fem stjärnor av mig. Kommer absolut att baka dem fler gånger. Men man måste använda småbrödsformar för att få dem som på bilden.

  • Tingeling13 1 september 2009

    För alla som vågar ;o) Lägg en klick äpplemos i stället för hallonsylt, detta var mycket gott med tanke på kanelen i själva kakan.

  • EllinorFalck 10 augusti 2011

    Goda och riktigt enkla att göra. Jag gjorde hälften med hallonsylt och hälften med äppelmos både var goda men jag tyckte nog att hallon vägde över lite. Helt klart en kaka som jag kommer att göra igen

  • Puff72 7 oktober 2012

    Gång 2 som jag lagade dessa kakor så minskade jag mängden mjöl till 3,5dl, aningen svårrullad deg, men ack så mycket godare. Bra recept, enkelt och bra resultat. 5/5

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.