Instruktioner
Ugnstemperatur 250º
Dela kålhuvudet.
Skär bort roten på vitkålen.
Skär kålen i små bitar.
Koka den i lätt saltat vatten ca 5 min.
Låt kålen rinna av.
Bryn kålen, lite i taget, till dess att den fått en gyllenbrun färg
och blanda den sedan med sirap och soja.
Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form.
Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
Ställ in formen i mitt i ugnen.
Sänk värmen till 200° och grädda kålpuddingen i
ca 45 - 60 minuter.
Gräddsås:
Koka upp buljong och grädde i en kastrull.
Blanda smält smör och mjöl till en deg (beurre manie) och tillsätt under vispning.
Låt koka i 5 minuter.
Rör då och då.
Smaksätt med lite soja, gele, salt och vitpeppar.
Servera med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och något grönt.
Det passade inte med timjan så den kan man strunta i, tycker jag. Annars skulle den har varit god.
Jag måste säga att det var jättegott med timjan