Söt marängtårta med vit choklad tillsammans med syrliga lingon blir jättegott. En tårta som går bra att göra i förväg och ta fram lagom tills gästerna kommer.
Instruktioner
- Parfait:
Vispa äggulor och florsocker hårt i en skål. Tillsätt sedan vaniljsocker och rör runt. Vispa grädden till filmjölkskonsistens i en annan skål och vänd ner den i ägguleblandningen. Ställ åt sidan.
- Vit tryffel:
Häll grädden i en kastrull. Koka upp och dra bort från plattan. Blanda i den hackade chokladen. Tryffeln ska inte stelna.
- Lägg en marängbotten i botten på en form med löstagbar kant. Bred över parfaitblandningen, ringla över den vita tryffeln och strö över ca 1 dl lingon. Lägg den andra marängbottnen ovanpå. Ställ in tårtan i frysen och låt den stå ca 5 timmar.
- Vispa grädden. Ta ut tårtan ur frysen och låt den tina ca 10 minuter. Dekorera tårtan med grädde och mer lingon.
Publicerat den
14 oktober 2013
Skriv kommentar