Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonvaniljmoussetårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Åt denna tårtan i helgen! Så god! Vill ni se bilden på tårtan: tove.blogspot.com

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela kexen till smulor och blanda med smöret. Platta ut blandningen i en form med löstagbar kant med bakplåtspapper på botten.
  2. Koka lingon, vatten och socker tills lingonen är mjuka, ca 10 minuter. Passera genom en sil och ta ca hälften åt sidan. Blanda kvarg, lingonmos och florsocker. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Hetta upp lingonmoset du tog åt sidan tidigare och smält gelatinbladen i det. Blanda ner gelatinblandingen med lingonkvargblandingen och blanda till sist ner den vispade grädden.
  3. Vaniljmousse: Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen. Vispa 2 dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden. Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen. Häll allting ovanpå kexbotten och låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
  4. Jag gjorde också lingongelé att ha ovanpå tårtan, och till den kokade jag upp ca 100 g lingon med lite vatten och socker. Den här blandningen silade jag så jag fick ca 1 ½ dl vätska, och i den heta vätskan smälte jag 3 blötlagda gelatinblad. När gelén har svalnat en aning är det bara att hälla den över tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.