Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linguine med bräckt lax.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En god pasta rätt och enkel att göra.Vill man kan man tillsätta mera crème fraiche om vill ha mera sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: ca 10 minuter plus valfri marinering. Tillagningstid: ca 15 minuter.
  2. Skär laxen i bitar om ca 2 cm och lägg dem i en skål.Tillsätt citronsaften, en nypa salt och dill och blanda runt väl. Finns det tid, täck över och låt laxen marinera 10-20 minuter i kylskåp.
  3. Koka pastan i 10 minuter, eller efter instruktion på förpackningen.Tillsätt morötterna i pastavattnet när pastan kokat i 8 minuter och tillsätt zucchinin efter ytterligare 1 minut.
  4. Medan pastan kokar, värm upp en stekpanna över medelvärme och pensla med oljan.Viktigt att den är genomvarm innan laxen läggs i. Ta upp laxen hur skålen men spara marinaden. Lägg laxen i pannan och stek den i 3-4 minuter under försiktig omrörning då och då, tills fisken är fast och genomstekt.
  5. Tillsätt marinad och crème fraiche till laxen, blanda försktigt och låt sjuda upp. Ta av från värmen och salta och peppra efter smak.
  6. Häll av pastan och grönsakerna och fördela dem i djupa portionstallrikar. Häll över laxsåsen, garnera med dill om så önskas och servera med citronklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.