Receptet är från MAT.
Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti. Smaskigt med musslor och vin!
Instruktioner
- Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
- Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2-3 min.
Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.
Publicerat den
13 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar