Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linguine med musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet är från MAT. Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti. Smaskigt med musslor och vin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2-3 min. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.