Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lins- och blomkålssoppa med vitlöksfras

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppa blir alltid lite godare med en skiva gott bröd till. Här är en twist på det men istället på frasiga vitlökssmulor att strö över. Lyckan är total!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken, selleristjälken och moroten fint. Fräs i lite olivolja i en kastrull tills allt mjuknat något och får lite färg. Skär blomkålen i mindre buketter och släng ner i kastrullen. Blanda även ner timjan, gröna linser, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka i ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll ner brödsmulorna i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med olivolja, salt och peppar. Blanda runt och sprid ut på ett bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 10 minuter eller tills smulorna börjar bli vacker gyllenbruna.
  4. Häll upp soppan i skålar och strö över vitlöksfraset. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.