En supersallad som har många goda smaker och texturer!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj zucchini, skiva i 5 mm tunna skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Häll över en skvätt olivolja, salt och peppar, vänd dem så att de är täckta av oljan och baka i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de har börjat bli aningen brända och knapriga i kanterna.
- Koka linserna medan zucchinin är inne i ugnen:
Skölj och lägg dem i en kastrull, häll på ca 6 dl vatten och en nypa salt. Koka upp, dra sedan ner värmen och låt småputtra i ca 15-20 minuter tills de har mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Häll alla ingredienser till dressingen i en skål och vispa kraftigt. Smaka av och se till att den har en balanserad sötma, syrlighet och styrka från senapen.
- Placera linserna, zucchiniskivorna, tunt skivad rödlök, jordgubbsskivor, sparrisstrimlor (hyvla gärna med potatisskalare) och spenat i en stor salladsskål, häll över dressingen och rör försiktigt om. Strö över smulad fårost, solrosskott och rostade pumpafrön.
- Servera!
Publicerat den
23 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar