- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vegetarisk paj, grymt god. Se ursprungsrecept (dubbel sats)i långpanna på: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=678374
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 2 msk vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform (ca 20 x 40 cm). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyll med linser och spenat enligt nedan.
- LINSER & SPENAT
1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Hacka inlagda soltorkade tomater.
2. Fräs lök, vitlök och bladspenat i olja 3–4 minuter. Ta av från värmen.
3. Blanda i röda linser och tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Fyll pajskalet med spenat- och linsröran. Häll på äggstanningen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Publicerat den
29 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag äter mycket linser, men har aldrig provat i paj förut, det var mycket gott tillsammans med spenat och fetaost och pajen var dessutom ganska enkel att göra. Den kommer nog att bli en av de vegetariska paj favoriterna.