Lättast är att mixa linserna i matberedare, men det går med stavmixer om man jobbar lite.
580 kalorier per portion
Instruktioner
- Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka löken , fräs med curry i ½ msk olja ca 3 minuter.
- Häll av och skölj linser och kikärter.
Mixa dem med ägget i en matberedare till en grov massa.
Tillsätt siktat mjöl, salt och den frästa löken. Forma små biffar med fuktiga händer.
Stek i 3 msk olja ca 4 minuter per sida. De ska ha knaprig yta så att de håller ihop.
- Skala gurkan och skär den i bitar. Häll av bulguren, skölj hastigt och sila av. Blanda den med sallad och gurka. Salta och peppra.
- Servera biffarna med bulgursalladen och en klick yoghurt.
Publicerat den
6 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm! mmm! mmm! mmmmmm! linsbiffarna blev grymt goda! =) har aldrig tänkt på att man kan blanda linser och kikärtor i samma biff.. tack för ett fantastiskt recept! åt dom med kokt potatis, sallad och tzatziki! tummen upp!