Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsbiffar med jordnötter

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om man inte tål eller gillar nötter tar man bort dem, Biffarna blir lika goda. Goda som bara den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna, lägg dem i kokande vatten och koka 15 min tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar. Sila upp de kokta linserna Mixa dem och tillsätt lite vatten i taget till en fast men inte helt slät konsistens. Skala och hacka löken, grovhackade jordnötter och blanda detta med linsfärsen. Rör också ner potatismjöl, salt och peppar. Forma åtta biffar och stek dem i olja eller smör, ca 3 min på varje sida.
  2. Tips1. Koka linserna i grönsaksbuljong i stället för bara vatten så får blir det mer smak.
  3. Tips 2. Förstek löken mjuk utan att det tar färg innan man blandar ihop linsfärsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.