Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsbullar - Mercimek köftesi

 
Skriv ut

Använd tomatpuré i stället paprika puré om det inte finns. Smaklig måltid! PS: Fotot kommer senare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa linserna, koka i 1 l vatten. Stäng inte grytlocket. Koka tills linserna mjuknar och lite vatten är kvar. (Annars bullarna blir torra)
  2. Ställ bulgur i en bred och djup kokkärl. Blanda med kokade linserna. Stäng kärlet med aluminium folie och vänta 30-45 minuter.
  3. Hacka lökar i små bitar. Koka dem med olivolja. Blanda med paprika puré och tomatsås. Tillfoga svartpeppar och paprika pulver. Koka allt med 1 dl varmt vatten ungefär 5 minuter. Blanda allting. Täcka över kärlet.
  4. Hacka gräslök och persilja. Tillfoga salt till blandningen och knåda i 10 minuter. Tillfoga gräslök och persilja. Knåda 2-3 minuter till. (Om blandningen är för mjuk tillfoga lite bulgur i den). Forma bullarna i handen. Ställ salladshuvud i en bred tallrik och placera linsbullarna på den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.