Använd tomatpuré i stället paprika puré om det inte finns. Smaklig måltid!
PS: Fotot kommer senare.
Instruktioner
- Rensa linserna, koka i 1 l vatten. Stäng inte grytlocket. Koka tills linserna mjuknar och lite vatten är kvar. (Annars bullarna blir torra)
- Ställ bulgur i en bred och djup kokkärl. Blanda med kokade linserna. Stäng kärlet med aluminium folie och vänta 30-45 minuter.
- Hacka lökar i små bitar. Koka dem med olivolja. Blanda med paprika puré och tomatsås. Tillfoga svartpeppar och paprika pulver. Koka allt med 1 dl varmt vatten ungefär 5 minuter. Blanda allting. Täcka över kärlet.
- Hacka gräslök och persilja. Tillfoga salt till blandningen och knåda i 10 minuter. Tillfoga gräslök och persilja. Knåda 2-3 minuter till. (Om blandningen är för mjuk tillfoga lite bulgur i den). Forma bullarna i handen.
Ställ salladshuvud i en bred tallrik och placera linsbullarna på den.
Publicerat den
27 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar