Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linser med svamp och rötter

 
Linser med svamp och rötter Linser med svamp och rötter
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Linser och bulgur tillsammans med morötter och palsternackor.

Ingredienser

Instruktioner

Koka linserna i dubbla mängden vatten med lite salt, ett lagerblad och en lökklyfta, ca 30 minuter. Koka bulguren i 3 dl vatten+ buljongtärning ca 8 minuter eller tills de är mjuka. Skala och skär morötter och palsternackor i ganska runna stavar. Lägg dem ovanpå linserna de sista 5-6 minuterna av koktiden. Stek svampen och löken i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vänd ev. runt de lättkokta rotsakerna i pannan tillsammans med svamp och lök. Häll av vattnet från linserna och från grynen om det behövs. Blanda linser, gryn, rotsaker och svamp med ruccolasallad. Ringla över olivolja och kläm över citron efter smak. Lantbröd med kryddad färskost är gott att äta till. Jag serverade linserna med stekta karrékotletter och sky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.