Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsgryta med harissa, russin och mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och nyttig nordafrikansk gryta, där knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna. Harissa ger sting åt rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlöks i 2 msk olivolja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  3. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.