God och nyttig nordafrikansk gryta, där knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna. Harissa ger sting åt rätten.
Instruktioner
- Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlöks i 2 msk olivolja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
- Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.
Publicerat den
23 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar