Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God paj som är billig och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och margarin i matberedaren. Tillsätt vatten på slutet. Tumma ut pajdegen i ett pajskal och förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills pajskalet ser torrt ut på ytan.
  2. Fyllning: Stek lök och vitlök med olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatkross och röda linser. Tillsätt buljongpulvret. Blanda om i grytan och sjud i ca 20 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av med dragon, salt och peppar.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och strö över gratängosten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills osten är smält och gyllene.
  4. Servera gärna med en klick keso och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.