En annorlunda pajbotten. Ett bra alternativ om du vill ha en kalorisnål paj med lågt GI
Instruktioner
- Koka linserna i buljongen enligt anvisningar på paketet.
sila ut så mycket fatten som möjligt från linerna när de är klara. Blanda ner havregryn, tomatpuren, citron och kryddor. rör till en tjock massa. Häll i lite mer havregryn om massan är lös.
- Pressa ut i en pajform.
Fyll pajskalet med önskat innehåll, allt från grönsaker, kyckling, bönor, vetekorn mm. Häll på äggstanning på äggvitor eller egen äggstanning.
- Grädda i ugn på 200-225 grade tills äggstaninnigen stelnat.
- Servera genast men också gott att spara till lunchlådan.
Publicerat den
23 oktober 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade för en grönsakspaj och resultatet var fantastiskt smaskens! Bottnen var krispig och smakrik, mycket bättre än degbottnar. Jag följde inte exakta måttanvisningarna, och min deg var först lite för osmidig men det gick lätt att åtgärda genom att blanda i ketchup. Smaken på bottnen är dock "tomatig", vilket bör tas i beaktande i val av fyllning.
hur länge ska den gräddas? kan man byta ut tomatpuren mot nått annat?
Vet du ungefär hur många kalorier det är?
125g kokta eller torra linser?
Tack för ett jättegott recept Luna!! Jag kör det nu med en fyllning av kryddig köttfärs och äggstanning. Kanongott!!!!!!!!!
Jätte gott,tack