Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linspajbotten

(6 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En annorlunda pajbotten. Ett bra alternativ om du vill ha en kalorisnål paj med lågt GI

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna i buljongen enligt anvisningar på paketet. sila ut så mycket fatten som möjligt från linerna när de är klara. Blanda ner havregryn, tomatpuren, citron och kryddor. rör till en tjock massa. Häll i lite mer havregryn om massan är lös.
  2. Pressa ut i en pajform. Fyll pajskalet med önskat innehåll, allt från grönsaker, kyckling, bönor, vetekorn mm. Häll på äggstanning på äggvitor eller egen äggstanning.
  3. Grädda i ugn på 200-225 grade tills äggstaninnigen stelnat.
  4. Servera genast men också gott att spara till lunchlådan.

Kommentarer (6)

  • lovani 25 juli 2008

    Provade för en grönsakspaj och resultatet var fantastiskt smaskens! Bottnen var krispig och smakrik, mycket bättre än degbottnar. Jag följde inte exakta måttanvisningarna, och min deg var först lite för osmidig men det gick lätt att åtgärda genom att blanda i ketchup. Smaken på bottnen är dock "tomatig", vilket bör tas i beaktande i val av fyllning.

  • DevourMe 20 september 2008

    hur länge ska den gräddas? kan man byta ut tomatpuren mot nått annat?

  • aTeresea 16 november 2008

    Vet du ungefär hur många kalorier det är?

  • Tilda___ 15 december 2008

    125g kokta eller torra linser?

  • a-lie 16 januari 2009

    Tack för ett jättegott recept Luna!! Jag kör det nu med en fyllning av kryddig köttfärs och äggstanning. Kanongott!!!!!!!!!

  • louisefahlen 6 juni 2011

    Jätte gott,tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.