Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Linssoppa som min mamma brukade göra, den går fort att göra. Man kan äta den med en toost eller skorpor

Ingredienser

Instruktioner

Rensa linser från sten. Skölj och lägg de i en kastrull med all vatten , lagerblad, olivolja, vitlök, hackad gul lök och morot i små bitar. Ska kokas i medel värme ca 20min, tills linserna blir genom kokta. Lägg då krossade tomater, tomatpuré och salt och koka i 5 min till. Servera soppa med lite vinäger i talriken.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jammas 12 mars 2008

    Den här soppan "låter" grekisk. Jag brukar få den i Grekland och då klickar jag i en klick tzatziki.Jättegott!!!

  • Kaptenskan80 15 mars 2011

    Den här soppan var god! :-) Jag satte till lite vitt vin, citronsaft och vitpeppar. Men det behöver man inte göra om man inte vill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.