Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa med två sorters linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De gröna linserna kräver längre koktid och behåller formen, de röda blir gärna lite mosiga. Därför passar de bra att blanda. Perfekt att koka dubbel sats och frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta. Tillsätt de gröna linserna och häll över buljong och tomater. Låt puttra under lock ca 25 min. Skölj och hacka morötterna i tärningar. Lägg morötterna i grytan och tillsätt kryddorna och de röda linserna. Låt puttra ytterligare ca 10 min.
  2. Servera linssoppan med ostgratinerade nachos eller ett gott bröd.
  3. Går väldigt bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.