Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linzer-kakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Söta och oemotståndliga småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Nyp ihop smöret med florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och blanda ihop allt till en deg. Låt den vila inrullad i plastfolie i kylen i ca 20 minuter.
  3. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock på ett mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, ca 4 cm i diameter. Gör ett hål i mitten, ca 1 ½ cm, på hälften av dem. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg rundlarna med hål ovanpå bottnarna. Fyll hålet med sylt.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-16 minuter. Låt dem svalna på plåten. Pudra florsocker över kakorna innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.