Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linzer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Här kommer en ungersk "Linzer" variant. Linzer är välkänd grundrecept till kakor och tårtor. Kan varieras i evighet... och godast dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samma alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop dem till en smidig deg
  2. Låt vila i kylen i en timme.
  3. Kavla ut degen till en tunn platta ca 3 mm tjock på en mjölad bänk. Ta ut runda kakor/pepparkaksfigurer med mått. Ta ut ett hål i mitten på hälften av kakorna med ex. en äppelurkärnare. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200° ca 10 minuter.
  4. Låt den svalna. Bre fyllningen på kakorna utan hål. Lägg resten av kakorna ovanpå. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 26 september 2014

    Vad härligt! Plötsligt var jag tillbaka i Ungern. Lite pilliga att göra, men så värda besväret. Underbar smak och vackra att se på. Tack! Dessa godingar ska bli ett stående inslag på kakfatet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.