Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linzertårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna läckra kaka har fått sitt namn från den Österrikiska staden Linz. Den görs av pajdeg som får en karaktäristisk smak av mald mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader C.
  2. Sikta ner mjöl och kanel i en skål. Arbeta in smöret tills blandningen känns smulig.Tillsätt socker, mandel och citronskal.
  3. Häll i äggulorna och så mycket av citronsaften som behövs för att forma en fast deg. Vänd ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  4. Kavla ut två tredjedelar av degen och klä en pajform (diameter 18-20 cm) med degen. Skär bort eventuell överflödig deg.
  5. Fyll formen med hallonsylten. Kavla ut resten av degen tillsammans med eventuella degrester och skär ut tunna remsor.
  6. Lägg remsorna som ett gallernät över sylten.
  7. Grädda tårtan i förvärmd ugn 25- 30 minuter tills den ör gyllenbrun i färgen.
  8. Pudra över florsocker strax innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.