- Serverar: 6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Denna läckra kaka har fått sitt namn från den Österrikiska staden Linz. Den görs av pajdeg som får en karaktäristisk smak av mald mandel.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader C.
- Sikta ner mjöl och kanel i en skål. Arbeta in smöret tills blandningen känns smulig.Tillsätt socker, mandel och citronskal.
- Häll i äggulorna och så mycket av citronsaften som behövs för att forma en fast deg. Vänd ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
- Kavla ut två tredjedelar av degen och klä en pajform (diameter 18-20 cm) med degen. Skär bort eventuell överflödig deg.
- Fyll formen med hallonsylten. Kavla ut resten av degen tillsammans med eventuella degrester och skär ut tunna remsor.
- Lägg remsorna som ett gallernät över sylten.
- Grädda tårtan i förvärmd ugn 25- 30 minuter tills den ör gyllenbrun i färgen.
- Pudra över florsocker strax innan servering.
Publicerat den
30 december 2008
Skriv kommentar