Lion Bars

Smarriga chokladrutor med jordnötssmör och rice krispies. Lätt att göra själv när man är godissugen.

Ingredienser

3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5 dl rice krispies
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 sats
Visningar:
1460
Sparat:
70

Gör så här

Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.

Rosta kokos i en torr kastrull.

Rör försiktigt ner kokos och rice krispies i jordnötssmeten.

Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.

Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.

Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.

Ställ in i kylen igen och låt stelna.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av FlyMe
över 2 månader
av grill
över 2 månader
över 2 månader
av hobbe69
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader