Lion Bars

Smarriga chokladrutor med jordnötssmör och rice krispies. Lätt att göra själv när man är godissugen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 sats

Gör så här

Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.

Rosta kokos i en torr kastrull.

Rör försiktigt ner kokos och rice krispies i jordnötssmeten.

Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.

Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.

Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.

Ställ in i kylen igen och låt stelna.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Jordnötssmör, Ljus sirap, Strösocker, Vaniljsocker, Kokosflingor, Rice krispies, mörk kvalitetschoklad 70 %
Visningar:
1585
Sparat:
69

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Philadelfiatårt
över 2 månader
Chokladpannacot
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Småpannkakor
över 2 månader
Hallonsås
över 2 månader
Smaksatt salt
över 2 månader
Mugcake
över 2 månader
Hosomaki
över 2 månader
Rattaouille
över 2 månader