Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min svärmor bjöd på detta för några år sedan och jag har i min tur lagat det flera gånger. Många har trott att det är fläskfile i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form.
  2. Bryn Bacon, svamp, skivad paprika och skivad rödlök lätt. Lägg det över köttet.
  3. blanda 1 burk cremefraiche (paprika/chili), 2 dl grädde, chilisås, chilikrydda och grillkrydda. Häll det i formen. Lägg riven ost över.
  4. Sätt in i 200° ugn 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (30)

  • SDMaya 22 augusti 2008

    Väldigt gott! Smakrikt krämigt och superbt lättlagat! Trodde det skulle bli lite mer tids krävande än vad det var! tack för ett kanon recept! Bifogar en bild med :) /Maya

  • sivan52 13 september 2008

    Hej. Har nu lagat och ätit din Lisas falska filé och den var kanon. Bjöd min son på den som tack för hjälpen med min data och han tog genast en kopia på receptet. Så tack snälla för detta recept som jag kommer att tillaga många gånger till. Receptet åker in i en pärm där jag sparar alla recept som är kanon.

  • bjuranna 15 november 2008

    Det här rätten blev mycket lyckad. Gick snabbt och enkelt att göra. Såsen är jättegod och därför måste jag nog göra dubbel sats av den nästa gång, så att alla blir nöjda! Jag serverade med grönsallad och kokt potatis.

  • essim 16 november 2008

    Hejsan! Idag har vi ätit din "Lisas falska filé". Supergott. Jag gjorde enl ditt recept men hade créme fraiche med franska örter i stället då man inte hade paprika/chili i min butik. Det här ska jag göra fler gånger. /Annica

  • Lisa80 8 februari 2009

    Såsen var jätte god! Är inte ett förstjust i blandfärs, så nästa gång gör jag med fläskfilé!;)

  • stinget 20 februari 2009

    Tack för ett jättebra recept. Enkelt, billigt och mycket gott!

  • pia61 4 april 2009

    Jag gjorde det här igår kväll, det var verkligen gott! Har flyttat det till mina favoriter.

  • grill 7 april 2009

    Super gott, kommer att göra den många gånger...

  • annica_johansson 8 juli 2009

    Detta var en supergod maträtt. Alla i familjen tyckte det var gott. Så den ska jag bjuda på när vi har gäster nästa gång.

  • Mistys 6 september 2009

    Jättegott och lätt. Vi åt pressad potatis till men blir nog någon ugnspotatis i någon form nästa gång. Ska bjuda på detta nå`n gång.

  • santafe1 30 november 2009

    Det här var supergott.Lagade rätten i helgen.Serverade ugnsrostade rotfrukter till. Formen var kliniskt ren efter måltiden,inte ett dugg kvar.Jag ger dig helt klart 5 poäng för detta recept.

  • christincarlsson 3 december 2009

    Mycke gott och enkelt. Klar 5

  • Disen 13 december 2009

    Mycket mumsigt och enkelt. Full pott! Det blir att göra den igen. Tack för receptet.

  • brosita 27 december 2009

    Fantastiskt! :)

  • suse 28 december 2009

    Kanongott, överraskade mina släktingar med denna rätt och den blev en hit. Tack...

  • chrisq 15 januari 2010

    tack för en underbar middag smakade kanon hade pressad potatis till en klar femma kram

  • Erajscha 20 februari 2010

    Jättegott, tyckte hela familjen. Jag bytter rödlöken mot purjolök (för det var vad jag hade hemma) och så åt vi det till pommes och grönsaker. Jag ska prova resterna med tagliatelle i matlåda. Vi fixade köttfärsrullen redan när vi hade storhandlat och la den i frysen. Sen fick den halvtina idag när vi skulle laga rätten. Det var mycket smidigt.

  • Rosie85 4 mars 2010

    Mumsigt värre!!!

  • anluk 20 mars 2010

    Helt klart toppbetyg!!!! *Smidigt och så gott. Jag kryddade dock färsen lite extra med salt, svartpeppar och vitlökspulver

  • Ulrika91 21 mars 2010

    Det var jättegott. Som vanligt när jag lagar ett recept ändrar jag lite, eller snarare lägger till, jag kan inte behärska mig. Men jag kan meddela att med en tsk curry i såsen, 2 vitlöksklyftor, en finhackad chili och purjo istället för rödlök så är detta en kanonrätt. Åt tillsammans med pressad potatis. MUMS

  • 2328 23 mars 2010

    Jätegott.Hela familjen var nöjd.Jag tog bort löken och hackade i lite försk chili.

  • Vivecal 27 mars 2010

    Lät gott. Ska prova.

  • Barnarp 13 april 2010

    Jättegott!!! Lätta att göra. Kommer att göra denna rätt igen!

  • Shoutoutloud 11 januari 2011

    det här var helt okej och lätt att laga. hade en god hemgjord potatissallad till med ruccola körsbärtomater kokt potatis som var varm i skivor, champinjoner olivolja fetaost och granatäpplevinäger. detta recept får en 4 och det är mitt fel för jag hade inte alla ingredienser hemma.- (hoppade bacon och hade bara vanlig creme fraiche) men detta recept går nog att ändra om mycket för den som vill.- bra bas att utgå från den frysta köttfärsrullen.!sen blir det säkert gott att ha ett annat täcke över, kanske även krydda lite mer i köttfärsrullen.stark 4!

  • ingesfru 25 december 2011

    Mums! Gjorde en enligt receptet och en med quorn. Är helt klart en favvo i vår familj! :)

  • vrccmember 30 december 2011

    Riktigt gott och festligt

  • AggeWi 18 juni 2012

    Jättegott. Jag gjorde en barnvänlig variant och struntade i chilikryddan och chilisåsen. Såsen blev het ändå. Men rekommenderas varmt!

  • CenturyJ 12 mars 2013

    Det här var hur gott som helst! Tack för receptet :)

  • grassicats 14 mars 2014

    Jättegott.....

  • MammaMarita 2 augusti 2014

    Det var smaskens !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.