Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lite grövre långpannebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har just bakat detta bröd som jag hittade i en tidning, och det blev jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn i botten på bunken och värm vattnet tills det nästan kokar. Häll på havregrynen och låt svälla och svalna.
  2. Smula jästen i bunken. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. (olja in kanterna)Tryck ut degen i långpannan. Mjöla och skåra ev. med kniv. Låt jäsa övertäckt ytterligare ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
  5. Tips! Ta en lite mindre långpanna med lite högre kanter för att få ett högre bröd!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majahag 21 januari 2010

    Underbart gott och lättbakat bröd, har snabbt blivit en favorit som nu bakas ofta. Lite flingsalt på precis innan gräddning så blir det ännu lite godare (minska då på saltet i degen).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.