Mustig vegosallad med härliga smaker!
Instruktioner
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka äggen ca 7 minuter. Spola med kallt vatten, skala och halvera dem.
- Gör dressingen. Vispa ihop 2 msk olja, senap, vinäger och 2 msk vatten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda hälften av dressingen med bulgurn.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 1 msk olja. Häll över krossade tomater och tillsätt vinäger. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner avrunna kikärter och låt dem bli varma.
- Skala, halvera och kärna ur avokadon. Lägg bulgur i botten på en tallrik. Lägg på kikärtsblandning, halverade ägg, skivad avokado, tärnad fetaost och rucola. Ringla över resten av dressingen och servera!
Publicerat den
6 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar