Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen bulgursallad med kikärter och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig vegosallad med härliga smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka äggen ca 7 minuter. Spola med kallt vatten, skala och halvera dem.
  2. Gör dressingen. Vispa ihop 2 msk olja, senap, vinäger och 2 msk vatten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda hälften av dressingen med bulgurn.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 1 msk olja. Häll över krossade tomater och tillsätt vinäger. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner avrunna kikärter och låt dem bli varma.
  4. Skala, halvera och kärna ur avokadon. Lägg bulgur i botten på en tallrik. Lägg på kikärtsblandning, halverade ägg, skivad avokado, tärnad fetaost och rucola. Ringla över resten av dressingen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.