Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott tillbehör till falafelbollar, eller varför inte som vegoinslag på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt bulgur och saffran och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och fond och koka enligt anvisning på bulgurpaketet. Dra kastrullen från värmen och låt bulgurn svälla under lock.
  2. Koka brysselkål i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt den ånga av. Blanda bulgur, halverade brysselkål, nötter, russin, salt, peppar och persilja. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen. Servera till bulgursalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.