Ljummen greksallad

En god sallad som passar till grillad kött eller fisk.
Som är väldigt populär här hemma doftar underbart.

Brukar strö över ruccola efter den varit i ugnen och innan serveringen.

Ingredienser

1 rödlök
2 paprikor, gärna gula,
4 tomater
½ gurka, inkråmet urskrapat,
200 g grekisk fetaost
1 krm svartpeppar
2 msk färsk oregano
1 msk balsamvinäger
Lite strimlad färsk basilika
Svarta oliver, gärna Kalamata
Olivolja
Salt
Peppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
1045
Sparat:
30

Gör så här

Skär paprika, tomater, gurka och lök i små bitar. Blanda alla grönsaker med oliverna och osten. Krydda med salt, peppar, basilika och oregano. Droppa över vinäger och lite olja. Lägg i en ugnsfast form och baka i ugnen i 150º i ca 15 minuter tills salladen är ljummen och fetaosten smält en aning.

Alternativt kan du forma en ”skål” av folie, lägga salladen däri och värma den på grillen samtidigt som du grillar köttet eller fisken.

Gott till är en bakad potatis fylld med en örtkräm eller vitlöksmör. Den kräver dock en tidig start på grillen!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.