Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna underbara och snabba sallad har jag serverat nu ett par gånger i sommar, och det slår aldrig fel, det blir alltid helt slut på den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
  3. Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera i 5 minuter.
  4. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal svartpeppar över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.