Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen sallad med matvete, äpple och kantareller

 
Skriv ut

En god sallad precis som den är, men också ett gott tillbehör till grillad kyckling. Syran i äpplet är frisk till de nystekta smöriga kantarellerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna något.
  2. Dela kantarellerna om de är stora. Stek dem, hälften åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Tärna äpplena och hacka löken och fräs det i stekpannan. Blanda matvete, kantareller, äpple och lök.
  3. Blanda vinäger, olivolja, salt och peppar till en vinägrett. Häll den över salladen. Strö över finhackad timjan. Servera salladen med getost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.