Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljusa surdegs baguetter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda och är himelska när de är nybakade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös ut den med surdegen och vattnet. Blanda i oljan och sockret. Tillsätt mjölet lite i taget, degen ska bli ganska fast. Arbeta degen 15 minuter i maskin. Strö över saltet och arbeta i 5 minuter till täck bunken noga med plast folieoch låt jäsa i 2-4 timmar. Sätt ugnen på högsta värme lossa degen från bunken på mjölat bakbord se till så att alla sidor på degen blir mjölade. Skär ut 6 avlånga bitar av degen. Dra ut dom till långa baguette längder och placera på bakpappersklädd plåt. Låt dom vila tills ugnen är varm.
  2. Gräddning Varmluftsugn: sätt in båda plåtarna och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen stäng luckan snabbt och baka i 15 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och baka ytterligare 4 minuter de ska ha fin färg och knaprig skorpa.
  3. Gräddning vanlig ugn: sätt in en plåt och spreja med vatten baka i 15 minuter sänk värmen till 200 grader och baka ytterligare 4 minutergör de samma med den andra plåten. Låt baguetterna svalna på galler utan handduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kilu 18 juli 2010

    Vilka kanongoda baguetter. Dom ska jag definitivt baka fler gånger.

  • Okänd 13 augusti 2011

    Det låter som ett enkelt och bra recept. Kommer absolut att prova. Undrar bara hur många grader värmer du ugnen till först? Läste flera gånger men hittar ingen anvisning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.